12 Nisan 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI ANTEP FISTIKLI PASTA


Bu pastayı bu aralar sık yaptım. Pastamı iki farklı şekilde süslenmiş haliyle yayınlıyorum. Eğer benim gibi çikolata delisi biriyseniz mutlaka denemeniz gereken bir tarif, yumuşaçık bir keki var. Çikolata sos kekin içine sızmadığı halde ıslak kek zannediyor yiyenler.

Orjinal tarifte çikolata ve antep fıstığı yoktu. Un karışımı 1,5 un + 1/2 badem unuydu, evde badem unum olmadığı için 2 su bardağı un kullandım.

Malzemeler:
Kek için:
2 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayran
3/4 su bardağı kakao
1.5 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı salep ya da 1 paket vanilya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı ılık su
1/2 çay kaşığı tuz
1 avuç antep fıstığı
100 gr sütlü çikolata 


Çikolata sos için:
200 gr sütlü çikolata (küçük parçalara kesilmiş)
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı tereyağı

Kekin yapılışı: Bir kapta önce, un, kakao, karbonat, kabartma tozu, tuzu  bir tel süzgeçten geçirerek eliyoruz. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri 4-5 dakika karıştırıyoruz. İçersine, sıvı yağ, ayran, 1 tatlı kaşığı salep ve ılık su ilave edip tekrar 1-2 dakika karıştırıyoruz. Unlu karışımı bir kaç kerede sıvı karışıma katarak mikserle karıştırınız. Küçük parçalara bölünmüş çikolata ile antep fıstıklarını da ekliyoruz.
Hazırlamış olduğunuz kek hamurunun tamamını bolca tereyağ veya margarinle yağlayıp, 1 çorba kaşığı kakao ile kapladığınız kalıba boşaltıyoruz ve önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz. Piştiğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. Kekimiz hafif ılıdıktan sonra kelepçeli kalıbımızdan çıkartıp altına tepsi yerleştirdiğimiz ızgara telinin üzerine yerleştiriyoruz ve çikolatalı sosu kekimizin üzerine döküyoruz. İstediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun... 

Çikolata sosun yapılışı: Küçük bir kapta krema ve tereyağını birlikte, kaynama noktasına gelecek kadar ısıtıyoruz fakat kaynatmıyoruz. Çikolata parçalarını karışıma ekliyoruz. Erimeye başlayan çikolataları bir kaşık yardıyla karıştırıyoruz. Ve kremamız hazır.

 

5 yorum:

  1. Nefis bir pasta olmuş,ellerıne saglık.Resme geç bak bak bak yutkundum durdum :)

    YanıtlaSil
  2. Çok lezziz gözüküyor
    ye beni diyor
    ellerine saĝlık
    :-)))

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık
    pasta çok ama çok hoş görünüyor:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık çok güzel görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. benim gibi çikolata delisi nasıl sevmez bu nefis pastayı ve nasıl nefis gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil