23 Temmuz 2012 Pazartesi

PATATES PÜRELİ KÖFTE

Şık bir sunum...
Malzemeler
Köfte için:
1 kilogram kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta
Yarım kuru ekmeğin içi
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı pul biber
Bir çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Patates püresi için:
6 adet orta boy patates
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz

Yapılışı:
Genişçe bir kaba rendelediğimiz soğanları, yumurtayı, kıymayı, hafif ıslatıp iyice sıktırıp ufaladığımız ekmek içini, tuzu, karabiber ve pul biberi alıp karıştırıp en az 10-15 dakika yoğuruyoruz. Köfte harcından irice köfteler hazırlayıp yağda kızartıyoruz.

Patatesler normalden biraz daha fazla haşlıyoruz, daha kolay ezilebilmesi için. Patateslerin kabukları soyuyor, bir kaba alarak sıcak sıcak eziyoruz. Tereyağ, süt ve kaşarı da katıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz ve servis kabına alıyoruz.

En son patates püremizin üstüne köftelerimizi yayıyoruz ve üstüne kaşar dilimleri koyup kaşarlar eriyene kadar fırına veriyoruz, sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun…