22 Mart 2012 Perşembe

ZEYTİNLİ KEK


Keki bu haliyle gören herkes meyveli zannetti, tadına bakınca ise aaaaa bu tuzluymuş deyip çok lezzetli olduğunu belirtti. Zeytinli, kuru domatesli kekim okuldaki bay, bayan bütün arkadaşlardan iltifat aldı. Bende çok seviyorum bu keki, denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı süt 

Y arım paket eritilmiş tereyağ
2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış siyah zeytin

10 adet kurutulmuş domates
4-5 dal dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

1 tatlı kaşığı tuz
Susam ve çörekotu

Yapılışı: Kurutulmuş domateslerimizi yumuşaması için 10 dakika sıcak suda bekletiyor, yumuşayınca da küçük küçük doğruyoruz. Bir çırpma kabında yumurtayı, sütü, eritilmiş tereyağını bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Unu, kabartmatozunu da ekliyor ve kek kıvamına gelene kadar daha karıştırıyoruz (katı bir kek hamuru oluyor). Diğer bütün malzemeleri de ekleyip, tereyağla iyice yağladığımız ve bolca susam, çöreotuyla kaplanmış kalıbımıza döküyoruz, karışımımızı. Kekimizi 180 derecede 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekimiz pişince hemen fırından çıkarmıyoruz, içini iyice çeksin diye. Soğuyunca kekimizi servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun...