2 Mayıs 2012 Çarşamba

ÜSTÜ ELMALI İÇİ KURUYEMİŞLİ KEK


Yiyeni kendine hayran bırakan bir kek, ilk önce görüntüsüyle sonra tadıyla. Keki ilk denememde orginal tarife göre yaptım burada. İkinci denemem de ise babamın zevkine göre birazcık ekleme yaptım keke ceviz, üzüm ve antep fıstığı gibi...

Malzemeler :2 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1-2 çay kaşığı tarçın
3 kaşık kırılmış fındık
3 kaşık kırılmış ceviz
3 kaşık antep fıstığı
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Elmalı Taban İçin :3 adet elma
3 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı : Soyup ince ince dilimlediğimiz elmalarımızı bir tavaya alarak toz şekerimizi ekliyoruz. Elmalar suyunu salıp çekene kadar 5-6 dakika kadar pişiriyoruz. Tarçın ve tereyağımızı ekleyerek ocağı kapatıyoruz ve tereyağının erimesi için hafifçe karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıbımızın tabanına elmalarımızı eşit bir şekilde yayıyoruz.
Kekimizi hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve toz şekeri 5 dakika kadar çırpıyor, içine kalan malzemeleri ekleyerek bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Kek karışımımızı elmalarımızın üzerine yayıyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 40-45 dakika kekimizi pişiriyoruz. Kürdan testi yapıp, kekimizin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.  Kekimiz piştikten sonra fırından alıp bir kaç dakika bekleyip kalıptan çıkarıyoruz. Afiyet olsun...