2 Aralık 2012 Pazar

DAMLA SAKIZLI SULTAN LOKUMU

 
Bu tatlıyı ilk gördüğümde aman Allahım kim bilir ne kadar zor ne karmaşık bir tarifi vardır bunun dedim. O kadar ki tarifini sormayı bile düşünmemiştim o zaman. Sonradan öğrendim ki çok basit birşeymiş bu şirin tatlıcık. Haberiniz olsun yapıp yemezseniz pişman olursunuz. Aaa bu arada bunun kakaolu versiyonu da var. Eğer onu yapmak isterseniz damla sakızı yerine 3 yemek kaşığı kakao eklemelisiniz. Ama bence bu versiyonu çok daha lezzetli:)

Malzemeler:
Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 diş damlasakızı veya 1 çay kaşığığı damla sakızlı vanilya
2 paket hindistancevizi (tepsi için)
 
Ara dolgusu için:
1 su bardağı süt (kremşanti için)
1 poşet kremşanti
 
Süslemek için: Çekilmiş antep fıstığı
 
Hazırlanışı: Fırın tepsimizin içine iki paket hindistancevizini boşluk kalmayacak şekile yayıyoruz. Muhallebi için bir tencerede süt, un ve şekeri  karıştırıyoruz. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip damla sakızını ekleyip bir kaç dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve mikserle 5 dakika kadar çırpıyoruz.
 
Hazırladığımız muhallebiyi hindistan cevizli tepsiye yavaş yavaş döküp her tarafına eşit şekilde yayıyoruz. Oda sıcaklığında ılıtıp soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
 
Kremşantiyi süt ile çırpıp dolapta soğuyan muhallebimizin üzerine eşit şekilde yayıp tekrar buzdolabında en az yarım gün dinlendiriyoruz. Koku almaması için üzerini streç film ile kaplıyoruz.
 
Dikdörtgen fırın tepsimizi karşımıza alıyoruz ve bıçakla uzun kenarlarını ikiye bölecek şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz. Tekrar kısa kenarlarından 2 parmak eninde şeritlere kesiyoruz. Kesitiğimiz parçaları spatula yardımı ile rulo şeklinde sararak servis tabağına yerleştirilir. Üzerlerini çekilmiş antep fıstığı ile süslüyoruz. Afiyet olsun...