1 Mart 2013 Cuma

ANTEPFISTIKLI KURABİYE

 
 
 
Az malzeme ve güzel bir görüntü daha ne olsun ki.
Seviyorum kurabiye yapmayı ve yemeyi :)
 
 
Malzemeler:
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
4 kaşık pudra şekeri
1 çay bardağı yeşil toz fıstık
1 çay kaşığı kabartmatozu
2,5-3 çay bardağı un
Marmelat (üzeri için)


Yapılışı: Yağ ve pudra şekerini bir kasede mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpıyoruz. Un, kabartmatozu ve fıstığı ekleyip yoğuruyoruz.  Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.  
 
Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarımızın ortasını parmağımızla çukur yapıp 170°C fırında 10 dakika kadar fazla pembeleşmeden pişiriyoruz. 
 
Kurabiyelerimizi biraz soğutup ortalarına marmelatımızı koyuyoruz ve toz yeşil fıstıkla süslüyoruz. Afiyet olsun.