27 Mart 2013 Çarşamba

ÇATLAK KURABİYE

 
Browni keki  anımsatan bir lezzet, ancak  bu görüntüyü elde etmek için malzemelere ve yapılışına sadık kalınması gerekiyor.
 
 
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker (ajda bardağı)
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
25 gr kakao
1.5 çay bardağı un (ajda bardağı)
1.5 yemek kaşığı süt
 
Üzeri için; yarım su bardağı pudra şekeri
 
Yapılışı: Şeker ile yumurtayı mikserle iyice çırpıyoruz.
 
Karışıma oda sıcaklığındaki tereyağımızı ekliyoruz. Tereyağımızı da ekleyip çırptıktan sonra başka bir kapta  kuru malzemelerimizi (un,kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu) eliyoruz.
 
Bu kuru karışımımızı, sıvı karışımımıza eklerken mikserimizi kapatıyoruz ve 1.5 kaşık sütü de ekleyip bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırıyoruz. Karışımımız macun haline gelinceye kadar karıştırıyoruz.
 
Macun kıvamındaki karışımımızı 1 saat boyunca buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu dinlendirme işini mutlaka yapıyoruz yoksa kurabiyelerimizi yuvarlayamayız.
 
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp, dolaptan çıkardığımız macunumuzdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayarak top yapıyoruz ve pudra şekerine buluyoruz.
 
Yağlı kağıt serildiğimiz tepsimize 3er cm aralıklar bırakarak yerleştirdiğimiz toplarımızın, ortasına parmağımızla çok hafif bastırıyoruz.
 
Tepsimizi önceden ısıttığımız fırınımıza yerleştiriyoru ve kurabiyelerimizi 9-10 dakika da pişiyoruz ve tepsimizi hemen fırından çıkarıyoruz. Çıkardığımız zaman kurabiyeler pişmemiş gibi gelebilir ancak tam da böyle olması gerekiyor. Meraklanmayın soğuyunca sertleşecekler.
 
Kurabiyelerimizi, iyice soğuyunca afiyetle yiyebiliriz.
 
Tarif: Hayatımdaki D'ler den

4 yorum:

  1. Püf noktalarını vermeniz iyi olmuş bazen meraklanıyor insan bu pişmedimi diye ,çatlak kurabiyeniz öyle çatlamış ki derin derin çatlamış elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. merhabalar,
    ellerine sağlık canım. kurabiyeye bayıldım. bloğunu takibe aldım. tariflerin bir harika. bana da beklerim...
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel bir tarif. Bu kurabiyelere bayiliyorum gecen hafta bende yaptim...Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  4. İki yildir. Degismeyen ve cok begenilen tarfim. Sayenizde.. Hatta tarifinizi kaybetmisim. Yaklasik bi saattir google da aratıyorum.bulmusken bi tesekkr edeyim dedim. Cok cokcok tesekkr ederm
    Tarife uyarsaniz eger, garanti tariftir. Ben icine damlasakizi ve ince kiyilms ceviz atiyorum. İddasina girerim.ba yil cak si niz

    YanıtlaSil