24 Nisan 2015 Cuma

İSTİRİDYE BÖREK


Tadı değil şekli bu böreği diğerlerinden ayıran...

Malzemeler:
1 kilo yufka

Harcı için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su

İçi için: Peynir + kaşar peyniri

Yapılışı:
Bir kapta su ve sıvıyağı yağı karıştıralım.

4′ e böldüğümüz yufkanın her yanını fırça yardımıyla hazırladığımız karışımımızla hafifçe yağlıyoruz.

Yufkanın sivri kısmını tutup yukarıya doğru sürükleyelim, börek burada büzülüyor, sonra yanlarını ortadan birleştirelim, alt kısma peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi saralım.

Parmağımızla büzdüğümüz son kısma gelince o kısmı sardığımız kısmın üzerine getirelim yani ters çevirelim.

Midye Börekleri yağlı veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişiyoruz.




Yapım Aşamaları