8 Şubat 2017 Çarşamba

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK

Sünger gibi yumuşacık bir kek, benim favorilerim arasında her gün olsa yerim. Kusur arayıp memnun olmayanlar bile tek kelime söyleyemeyecek:) Hele de bir gün bekleyince inanılmaz lezzetleniyor. Gerçi bizim evde ertesi güne kaldığı çok nadirdir ama misafir geleceği zaman özellikle bir gün önceden yapıyorum ve tam kendisini almış oluyor. İlk fırsatta deneyin derim. Tarif; Kitchen in Red' den
Bu arada kısaca havucun faydalarından bahsetmek istiyorum. Havuç, hayvansal gıdalar dışında A vitamini bakımından en iyi kaynaklardan biri. Ayrıca C, E, B vitaminleri ile demirbakır, potasyum ve çinko bakımından da zengin olan havuç bağışıklık sistemini güçlendirip enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırıyor. Strese karşı vücudumuzu koruyor. Kesin bir şekilde kanıtlanmasa da kanser hücrelerini baskılayıcı özellik taşıyor. Ağızda bulunan bakterileri temizleyerek diş sağlığını koruyor. Düzenli olarak havuç yemek mide ülserine karşı koruma sağlıyor ve gözler içinde oldukça faydalı. Tabi ki her şeyin fazlası gibi havucunda fazlası zarar. Günlük olarak aşırı tüketildiğinde kabızlık, gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunları yaşayabilirsiniz. 
Muhteşem kekimizin;
Malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2,5 su barağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
5 adet orta boy havuç (ince rendelenmiş)
Yapılışı
Yumurta, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı 5 dakika kadar çırpıyoruz.
Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını karışıma ilave ediyoruz ve bir iki dakika daha çırpıyoruz.
Havuçları ve cevizleri de karışımımıza koyup spatula yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
İçini yağladığımız kare borcama karışımımızı döküyoruz. 
180 derecede, önceden ısıtıttığınız fırında yaklaşık 50-55 dk pişiriyoruz.
Püf noktası: havuçlarımızı mutlaka rendenin en ince yeri ile rendelemeliyiz. Kalıp olarak mutlaka kare borcam kullanmalıyız. Yada onun büyüklüğünde bir kalıp. Yoksa fotoğraftaki gibi kalın dilimler elde edemezsiniz.