Malzemeler
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet olgun muz
3/4 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı fındık ve badem karışımı
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
Yumurtayı karıştırma kabına alıp çırpıyoruz.
Olgunlaşmış muzu iyice ezip yumurtaya ekliyoruz.
Ardından kuru üzümleri, hindistancevizini, rondoda önceden çekiğimiz hurmaları, yine küçük parçalar haline getirdiğimiz fındık ve bademleri ekleyip karıştırıyoruz.
1/2 su barağı yulaf ezmesini, direkt karıştırma kabına alıyoruz. Geriye kalan 1 su bardağı yulaf ezmesini rondoda çekip un haline getiriyoruz ve onu da karışıma ekliyoruz.
Tarçın ve karbonatı da ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. Hafif cıvık bir yapısı var, endişe etmeyin pişince toparlanacaklar.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye, hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar olacak şekilde elimizle şekil vererek diziyoruz.
180 derece de 20 dakika kontrol ederek pişiriyoruz.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyetle...
Çok güzel olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM :)
Siltemizdepolama.com
YanıtlaSilEmeğinize sağlık
YanıtlaSilŞehirler Arası Nakliyat