Hazırlanışı kolay, hafif ve bereketli bir poğaça ayrıca hemen bayatlamıyor.
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6 su bardağı un (dolu dolu)
İçi için: Kaşar + beyaz peynir karışımı
Üzerine: Galeta unu
Yapılışı:
Yoğurma kabına, yoğurt ve sıvı yağı alıp karıştırıyoruz.
Kabartma tozları ve tuzu ilave edip, yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Son bardağı yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp avucumuzla açıp, ortasına peynirli karışımdan koyup yuvarlıyoruz.
Poğaçalarımızı galeta ununa bulayıp, önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder