17 Nisan 2015 Cuma

KOLAY İRMİK TATLISI (ŞAM TATLI)



Yapımı kolay lezzeti şahane bir tatlı. Hazırlamak toplamda 10 dakikanızı almayacaktır.

Malzemeler:
1 paket irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt (oda ısısında)
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su


Yapılışı:
Bir kaba irmiğimizi, şekeri, oda ısısındaki yoğurdu, karbonat ve vanilyayı koyup elimizle iyice özdeşleşene kadar bir iki dakika yoğuruyoruz.

Harcımızı hafif yağladığımız kare borcama döküp düzlüyoruz.

150 derecelik fırında yaklaşık 40 - 45 dakika kadar üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Şerbetimiz için malzemelerimizi bir kaba alarak bir kaşık yardımıyla şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz. Yani şerbetimizi kaynatmıyoruz.

Tatlımız pişince şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbeti biraz çekince dilimleyip iyice çekmesini sağlıyoruz. 

Tatlı şerbetini çektikçe kabarıyor, kalınlaşıyor. Sakın kek çok ince oldu, şerbeti çok gelir diye endişelenmeyin. Afiyet olsun.