1 Şubat 2012 Çarşamba

Elmalı kurabiye

Hamuru için:
250 gr tereyağ veya margarin (Oda sıcaklığında)
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

İç malzeme için:
1 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
3 adet ekşi elma

Üstü için: pudra şekeri

Yapılışı: İç malzeme için, bir tavaya, rendelenmiş elmayı, şekeri ve tarçını ekleyip elmalar bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp içine fındıkları koyup karıştırın ve soğumaya bırakın.
Hamur yoğurma kabına tereyağı (ben tereyağ kullanıyorum) küp küp doğrayın ve pudra şekerini koyup iyice karıştırın, yoğurt, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç filmle kapatın 30 dk. dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru 4 bezeye ayırın, bezeleri çok ince olmayacak şekilde merdaneyle açın. Sigara böreği keser gibi kesip, kalın kısma soğuyan iç malzemeden koyup, kenarlarını içine kıvırmadan rulo yapın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Kurabiyeler fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun...
Elmalar amcamların bahçesinden:)