30 Ocak 2012 Pazartesi

TARTOLET DENEMEM:)



Tartolet Hamuru :
125 gr tereyağ (yumuşamış)
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un


Kreması için:
Yarım litre süt
Yarım su b. toz şeker
1,5  çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 yumurta sarısı
100 ml hazır krema (yarım kutu)
1 çorba k.vanilya
Tartoletlerin yapımı
Bütün malzemeleri ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Tartolet kalıplarını tereyağı ile iyice yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalıba olabildiğince ince döşeyin ve çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar fırınlayın. Pişince fırından alarak soğumaya bırakın. Fırında çok bekletirseniz çok kuru olur.

Kremanın yapımı
Tencereye sütü alın. Sütün üzerine toz şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve vanilyayı ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin, böylece topaklanmaz. Krema iyice soğuduktan sonra (en az 3-4 saat buzdolabında beklesin) mikserle çırpın. Daha sonra üzerine kremayı ilave edip çırpmaya devam edin.


VE en son yoğuyan tartoletlerin üzerine kremayla doldurun. İstediğiniz gibi üstünü süsleyebilirsiniz, meyve, fındık, çikolata, fıstık...