26 Şubat 2012 Pazar

ÜZÜMLÜ FINDIKLI KURABİYE

Malzemeler:
1 paket margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 kaşık şeker
1 kabartmatozu
Aldığı kadar un

İçi için:
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı fındık
4 yemek kaşığı şeker

Yapılışı: Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Kuluk memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz, ardından hamuru üç eşit parçaya bölerek her bir parçayı küçük bir oklava ile yarım santim kalınlığında açıyoruz. Açılan hamurun üzerine fındık, üzüm ve şeker karışından yayıp rulo yapıyoruz ve bir bıçak yardımıyla kurabiyelerimizi verev şeklinde kesiyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp şeker serperek 180 derece de kurabiyelerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...


Bu tarifi 71. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİ düzenleyen GÜLO ANNE MUTFAKTA' ya gönderiyorum.