24 Şubat 2012 Cuma

BANA AKŞAMA HAZIRLANACAK KOLAY BİR TARİF LAZIM (TAVUK ŞİNİTZEL)

Aslında herkesin bildiği bir tarif tavuk şinitzel, bu tarifi yayınlama sebebim her gün eve gidince ne pişirsem yine diyen, benim gibi acemi bayanlar için. Eğer o gün ne yapacağıma hala karar verememişsem, ders zili çalıp eve gitmek için hazırlanan öğretmen arkadaşlara sorarım,  bugün ne yapacaksınız diye:) İtiraf edeyim okulda bu soruyu soran bir tek ben varım. Ama yanlış anlaşılmasın her zaman değil haaaaa... Arkadaşlar cevap verir, şunu yapacağım, bunu yapacağım diye ve ben çoğu zaman her birine burun kıvırım çünkü bana, beni çok yormayacak tarifler lazım. Bizim arkadaşlar da çok becerikli maşallah. Neyse velhasıl yarım saatte hazırlayabileceğiniz bir tarif...


TAVUK ŞİNİTZEL
Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü fileto
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu 
1 çay bardağı un
Tuz, pulbiber
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı: Tavuk göğsünü alırken market görevlisinden filetoları hafifçe dövmesini rica edebilir veya benim gibi sizde evde filetoları et dövme demiri ile inceltebilirsiniz. Ben çok inceltmedim eşimin ricası üzerine. Sonra güzelce tavuk etlerini yıkayın ve süzülmesi için bir kenara bırakın. Üç ayrı genişçe tabağa unu, yumurtaları ve galeta ununu boşaltın. Her bir karışıma bir miktar tuz ilave edin, be galeta ununa pulbiber de ekledim. Tavuk parçalarını ilk önce önlü arkalı una bulayın. Tamamen una bulanan tavuk parçalarını sonra yumurtaya en son olarak da galeta ununa bulayın. Tavaya sıvıyağı koyup iyice kızdırın. Tavukların iki tarafını da nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun…