5 Şubat 2012 Pazar

YOĞRULMAYAN EKMEK


Kahvaltı için lezzetli bir ekmek ancak ve ancak kahvaltıdan 1,5 saat önce kalkıp hazırlanması lazım:) ayrıca hemen de bayatlamıyor.
Malzemeler
3 su bardağı un
3/4 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su

Hazırlanışı

Bütün kuru malzemeler karıştırılır. İçine su eklenip bir çatal ile tamamı ıslanana kadar karıştırılır. 6-8 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Pişirmeye karar verdiğinizde fırını 230 dereceye açıp, içine pişireceğiniz kapaklı borcamı koyup 30 dakika ısıtın. Bu arada kamuru şöyle bir karıştırıp, yağlı kağıdın üzerine alıp, beklemeye devam edin. Borcam ısındığında hamuru yağlı kağıt ile birlikte tencerenin içine koyup kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin. 30 dakika sonunda kapağı açıp, fırına sıcak su dolu bir kap koyarak 10 dakika daha pişirin. Tencereyi fırından çıkartır çıkartmaz ekmeği içinden alıp, bir ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Orjinal tarif Devletşah 'tan