5 Şubat 2012 Pazar

YOĞRULMAYAN EKMEK


Kahvaltı için lezzetli bir ekmek ancak ve ancak kahvaltıdan 1,5 saat önce kalkıp hazırlanması lazım:) ayrıca hemen de bayatlamıyor.
Malzemeler
3 su bardağı un
3/4 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su

Hazırlanışı

Bütün kuru malzemeler karıştırılır. İçine su eklenip bir çatal ile tamamı ıslanana kadar karıştırılır. 6-8 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Pişirmeye karar verdiğinizde fırını 230 dereceye açıp, içine pişireceğiniz kapaklı borcamı koyup 30 dakika ısıtın. Bu arada kamuru şöyle bir karıştırıp, yağlı kağıdın üzerine alıp, beklemeye devam edin. Borcam ısındığında hamuru yağlı kağıt ile birlikte tencerenin içine koyup kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin. 30 dakika sonunda kapağı açıp, fırına sıcak su dolu bir kap koyarak 10 dakika daha pişirin. Tencereyi fırından çıkartır çıkartmaz ekmeği içinden alıp, bir ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Orjinal tarif Devletşah 'tan

3 yorum:

  1. Canim blogunla yeni tanistim...cok hosuma gitti
    listeme ekledim

    istersen sende buyur gel ben yeniyim bu alemde :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk ederim benden çok daha profesyonelsiniz ,-)

      Sil
  2. Ekmek yoğrulmaması nedeniyle çok pratik.Ve nefis görünüyor.
    En kısa zaman da deniycem.Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil