4 Mart 2012 Pazar

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzemesi çok gibi görünüp göz korkutuyor ama çok pratik bir poğaca, el oyalamıyor. Sonuç hem yumuşak hemde hafif kıtırlığı olan bir poğaça. Poğaçaları kız kardeşim için yaptım, neyseki beğendi :) en az onun kadar babam da beğendi...

Malzemeler:
125 gr. tereyağ (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
2 adet yumurta (1inin sarısı üzeri için ayrılır)
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı beyaz peynir
Yarım su bardağından biraz fazla kaşar peyniri
Yarım demet dereotu (ince doğranmış)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tam un
Aldığı kadar un

Yapılışı: Un hariç tüm malzemeyi karıştırıoruz, azar azar un ilave ederek ele yapışmayan ancak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. 180 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz. Benim 22 tane poğaçam oldu, bunları iki tepside pişirdim. 
Afiyet olsun.