Kek için malzemeler:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 çay bardağı ılık süt
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Krema için malzemeler:
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 paket damla sakızlı vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket kremşanti
Süslemek için: hindistan cevizi ve muz
Kekin yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz en az 5 dakika. Sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu da ekledikten sonra hazırladığımız kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Kekimiz pişince soğuması için bir süre bekliyoruz. Bir bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarıyoruz.
Kremanın yapılışı: Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyuyoruz. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışım kaynamaya başlayınca, bir dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Damla sakızlı vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelliyoruz. Soğuması için kremayı dolaba koyuyouz ve bir iki saat dolapta bekletilen kremaya kremşantyi ekleyip iyice özleşinceye kadar 3-4 dakika mikser ile çırpıyoruz.
Ve en son kısım tıpkı 2 katlı yuvarlak yaş pasta yapar gibi pastalarımızı kremayla buluşturuyor ve süslüyoruz...
Kalan parçaları ve kremayı da ziyan etmiyoruz. Ben kalan malzemeyle küçük kuplar hazırladım.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım benim çocuklar bayılıyor böyle ek porsiyonluk servislere:)küçük kartopu gibi olmuşlar
YanıtlaSilamann ne tatli bunlar :-))
YanıtlaSilnot ettim haberin olsun ...
damla sakizina bayiliyorum.eminim super olmustur lezzeti.ellerine saglik sevgilerimle.
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor tadını çok merak ettim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
tadlarıda fena sayılmaz:) tabiki damla sakızı seviyorsanız.
Sil