3 Mart 2012 Cumartesi

DAMLA SAKIZLI MİNİ PASTA



Kek için malzemeler:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 çay bardağı ılık süt
1 kabartma tozu 
2 yemek kaşığı kakao

Krema için malzemeler:
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 paket damla sakızlı vanilya
1 adet yumurta sarısı 
1 paket kremşanti

Süslemek için: hindistan cevizi ve muz

Kekin yapılışı:  Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz en az 5 dakika. Sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.  Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu da ekledikten sonra hazırladığımız kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.  Kekimiz pişince soğuması için bir süre bekliyoruz. Bir bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarıyoruz.

Kremanın yapılışı: Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyuyoruz. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışım kaynamaya başlayınca, bir dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Damla sakızlı vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelliyoruz. Soğuması için kremayı dolaba koyuyouz ve bir iki saat dolapta bekletilen kremaya kremşantyi ekleyip iyice özleşinceye kadar 3-4 dakika mikser ile çırpıyoruz.

Ve en son kısım tıpkı 2 katlı yuvarlak yaş pasta yapar gibi pastalarımızı  kremayla buluşturuyor ve süslüyoruz...

Kalan parçaları ve kremayı da ziyan etmiyoruz. Ben kalan malzemeyle küçük kuplar hazırladım.

Afiyet olsun.