1 Mart 2012 Perşembe

PATLICAN OTURTMA


Malzemeler:
5 tane büyük patlıcan
500 gr kıyma
1 tane büyük soğan
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı pulbiber, karabiber


Yapılışı: Önce patlıcanları yıkayıp soyalım (pijamalı şekilde). Bol tuzlu suda, yarım saat bekletelim. Süre sonunda patlıcanların suyunu sıkıp, parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyelim. Patlıcanları kızgın yağda kızartıp mutfak havlusu üzerine alalım, çok yağlı olmasın diye.
Küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanı alıp soğanlar pembeleşinceye kadar karıştıralım ve kıymayı ekleyip kavuralım. Bir tane domatesi rendeyelim, kıymaya domates ve salçayı da ilave edip karıştıralım. Tuz, karabiber ve pulbiberi katalım ve bir kaç dakika daha kavurup ocaktan alalım.
Kızartıp, kağıt havluda fazla yağını aldığımız, patlıcanları kare borcama dizelim, üzerine kıymalı harcı yayalım. En üste yuvarlak kestiğimiz domates dilimlerini, aralıklı bir şekilde yerleştirelim. Sıcak suya tuz atıp karıştırıp borcama dökelim. 180 derece de 25-30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun...

Annemin ellerine sağlık :)

4 yorum:

  1. off off ellerine sağlık
    patlıcana bayılırım hastayım resmen
    davet yemeklerinde falan patlıcanlı bişi mutlaka olmalı olmaz yoksa:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. geçen gün bende yaptım afiyetle yedik.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. offf offf candir cekti ama :-)))
    sevgiler...

    YanıtlaSil