18 Mart 2012 Pazar

YOĞURTLU KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI

En sevdiğim salatalardan bir tanesini paylaşıyorum sizinle... aceleniz varsa konserve hazır közlenmiş biberleri de kullanabilirsiniz, aynı lezzeti yakalayabilirsiniz.

Malzemeler:
10-12 adet kırmızı biber
1 kase süzme yoğurt
5 kaşık normal yoğurt
5 yemek kaşığı sıvıyağ yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Ceviz

Yapılışı: Kırmızı biberleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dk. közlüyoruz. Biberler biraz ılıyınca kabuklarını soyup küçük parçalar olarak doğruyoruz. Bir tavaya sıvıyağımızı alıp kızdırıyoruz ve biberleririmizi orta ateşte 10 dakika kadar kavuruyoruz. Normal yoğurt ile süzme yoğurdu, tuzu bir kapta karıştırıp servis tabağına aldığımız bibelerimizin üzerine döküyoruz ve ceviz ile süslüyoruz. Afiyet olsun...