18 Mart 2012 Pazar

PAZAR KAHVALTISI VE KADAYIF BÖREĞİ

...
Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum
Yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar
Ayrıca bunun seninle ne ilgisi var
Tabiki ben böyle oldugum için bahar
Çünkü sana değdiğinden beri ellerim
Bütün kış dallarında tomurcuklar var

Ne güzel bir gündü bugün, bahar geldi artık dedirten güneş, kuş ve çocuk sesleri... Eh böyle güzel bir güne de güzel bir kahvaltı hazırlamak, uzun uzun kahvaltının keyfini çıkarmak lazım. Tek başına keyfi çıkmaz ki ama kahvaltının demi? Biz de kız kardeşimi çağırdık. Onun çekimleriyle kahvaltı masamız...


 
KADAYIF BÖREĞİ
Malzemeler:
200 gr tel kadayıf
1 su bardağında daha az beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peyniri
1.5 çay bardağı süt
5 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı: Küçük boy teflon tavaya kadayıfın yarısını yayıyoruz. Üzerine süt-yağ karışımının yarısını döküyoruz. Kadayıfın üzerine peynirleri eşit bir şekil de yayıyoruz. Kalan kadayıfı kapatıp kalan süt karışımını tüm yüzeye boşaltıyoruz.

Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Böreğin altı kızardığında (10-15 dakika) düz bir tabak yardımıyla böreği alt üst yapıp diğer tarafı da kızardığında böreğin altını kapatıyoruz. Afiyet olsun...