21 Mart 2012 Çarşamba

YUMURTALI ISPANAK KAVURMASI


Ispanak çok faydalı bir sebze ama temizlemesi tam bir eziyet tabi ayıklanmış ve yıkanmış almıyorsanız. Genelde bizim ıspanaklar kayınvalidemlerin bahçesinden geliyor. Önceleri benim saatlerce ayıklayıp yıkadığım  ve pirinçli olarak hazırladığım ıspanak yemeğinden eşim bir kaşık alıyor ve geri kalan sadece benim yememle sürüklenip gidiyordu ki ıspanağı bu şekliyle yapmaya başlayana kadar. Artık eşim benden daha çok ıspanak yiyor :)

Malzemeler:
1 kilo ıspanak
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı tereyağ
4 yumurta
Tuz, pulbiber

Yapılışı: Ispanağımızı güzelce yıkayıp, kaynamış suda 5 dakika haşlıyoruz. Ispanaklarımızı kaynar sudan çıkarıp suyunun süzülmesini bekliyoruz. Bu arada da soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz, soğanlarımıza salçamızı ekleyip bir kaç kez karıştırıyoruz. Ispanaklarıımızın suyunu iyice sıkıp soğanlarımıza ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz (15 dakika), tuzunu ve pulbiberimizi ekliyoruz. Terağımızı küçük bir tavada eritip birazcık kızdırıyoruz. Yumurtaları ıspanağımızın üzerine kırıp kızgın tereyağımızı döküyoruz ve karıştırıyoruz. Afiyet olsun.