9 Nisan 2012 Pazartesi

ANTEP FISTIKLI KEK


Fıstıkar Antep'ten geldi hediye olarak, yanında da bol fıstıklı baklavayla. Gerçi kız kardeşim sipariş vermiş, sen Demet'e antep fıstığı getir, o bize süper bir kek yapacak demiş. Kendine de pay çıkarmayı bilmiş durumdan:) Cumartesi günü de teşekkür amaçlı yapıldı bu kek.

O kadar bereketli bir kekmiş ki o akşam bir sürü kişi yedik, birazını büyük teyzeye ve birazını da annemlerle babama yolladım. Bugün de kalan kek ziyan olmasın diye küp küp kesip üzerine krema ve çikolata sosu yaptım ve okula götürdüm. Kimlere nasip oldu bizim fıstıklı kek:)

Malzemeler:
4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irice eziliş antep fıstığı
2 su bardağı un

Yapılışı: Oda ısısındaki yumurtalar ile toz şekeri 8-10 dakika mikserle çırpıyoruz. Sırasıyla sıvıyağ ve sütü ekleyip bir iki dakika daha çırpıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Antep fıstığını karışıma ekliyoruz. Kalıbımızı margarinle (ben tereyağ kullanıyorum) güzelce yağlayıp, unluyoruz. Karışımımızı kalıba döküyoruz, oldukça sıvı bir kıvamda oluyor. 170 derecede yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz (Fırından fırına değişebilir). Kekimizi fırından çıkarmadan önce, kürdanla veya bıçakla kekin içi pişmiş mi diye kontrol edip fırınımızı kapatıyoruz. Kekimizi hemen fırından çıkarmıyoruz iyice içini alsın diye. Kek iyice soğumadan kalıptan çıkarıyoruz. Afiyet  olsun.


6 yorum:

  1. antep fıstıklı herşeye bayılırım,ellerinize sağlık kek nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Mis gıbı bir kek olmuş,içinin halıylede harıka bir kek oldugu belli oluyor.Antep fıstıgı bu kek çok yakışmiş ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  3. ımmm süper olmuş kimbilir kaç dilim yerim ben bundan:)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. hem de antep fıstıklı, nefis olmuş nefis...

    YanıtlaSil
  6. BOL FISTIKLI EMİNİM ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTUR...ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil