7 Nisan 2012 Cumartesi

ÇİKOLATA SOS VE PORSİYONLUK KEDİ DİLİ TATLI

Yine çok hafif bir lezzet, bunu ben demiyorum yiyenler diyor :) Aaaaa bir de bunlarla tek tek nasıl uğraştın diyorlar :) Ama ben çok seviyorum böyle şeylerle uğraşmayı. Yeterki yiyenlerin ağzında eline sağlık kelimesini duyayım.

Verdiğim ölçüden 21 porsiyon çıkıyor, bu plastik bardaklarla. Okula götürmek için yaptım bu tatlıyı servis sorunu olmasın diye borcam yerine bardağı tercih ettim. Bu arada kızkardeşimle acaba catering işine mi el atsak acaba diyoruz :) Çalışmıyor olsam deneyebilirdim aslında ama kalsın ben evin yemeğini zor yapıyorum işten gelince... 

Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
2 lt süt
6 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı dolusu sakız reçeli vaya 2 tane damla sakızı
2 paket çiğ krema

Çikolata Sos İçin:
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
150 gram bitter çikolata
3 çay kaşığı tereyağ

Yapılışı: Öncelikle muhallebi hazırlayacağız, bunun için çiğ krema hariç tüm malzemeyi karıştıralım ve muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım. Damla sakızı reçelini muhallebiye ilave edelim yada tane damla sakızlarını. Kremamızı iyice soğutalım mikserle çiğ kremaları ekleyip 5-6 dakika çırpalım ve kuplarınızın en altına kedi dili koyalım bir miktar krema koyalım üzerine tekrar kedi dili ve tekrar krema olacak şekilde kuplarımızı hazırlayalım. Üzerine de hazırladığımız çikolata sosunu döküp buzdolabına kaldırıyoruz. Servis ederken kalpli çikolatalarımızla süslüyoruz. Afiyet olsun...

Çikolata sosunun yapımı: Çikolatamızı benmari usulü eriteceğiz. Bunun için çikolatayı bir kaseye koyuyoruz ve o kaseyi kaynayan suyun olduğu daha büyük bir kabın içerisinde eritmeye başlıyoruz. Ara sıra karıştırarak çikolatanın sıvı hale gelmesini sağlıyoruz. Bu sırada başka bir kapta yarım bardak sütü kaynatıyor ve içerisine 2 yemek kaşığı şeker ve 1yemek kaşığı kakaoyu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Terayağı ile erimiş çikolatayı ve şekeri kakaolu süt karışımını tek bir kapta birleştirip karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. İyice bağdaşık hale gelen karışımı ateşten indirip soğumaya bırakıyoruz. Çikolata sosun tarifi 'Mutfak Önlüğü' den.