Malzemeler:
Kek için:
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş haşaş
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz (küçük parçalanmış)
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker3 çorba k. un
2 çorba k. nişasta
200 ml hazır krema (bir kutu)
1 paket vanilya
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker3 çorba k. un
2 çorba k. nişasta
200 ml hazır krema (bir kutu)
1 paket vanilya
Yapılışı: Oda ısındaki yumurtalarımız ile şekerimizi beş dakika kadar çırpıyoruz ve sıvıyağımızı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bir kapta haşaş, ceviz, un, irmik, vanilya ve kabartmatozunu karıştırıp, sıvı karışımımızın içine yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Karışımımızı dökeceğimiz borcamı hafifçe yağlayıp karışımımızı döküp önceden beş dakika ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Tatlımızı soğutuyoruz ve ölçüye uygun olarak kaynatıp hazırladığımız şerbetimizi ılık olarak tatlımızın üzerine döküyoruz.
Kremanın yapılışı: Kremayı yapmak için tencereye sütü alın. Sütün üzerine toz şekeri, unu ve nişastayı ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Krema 1-2 saat soğuduktan sonra mikserle çırpın. Daha sonra üzerine kremayı ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığımız kremayı iyice şerbetini çeken tatlımızın üzerine döküyoruz. İstediğimiz gibi süslüyoruz, ben hindistancevizi septim. Afiyet olsun...
Not: Unutmayınız kekimiz soğuk, şerbetimiz ılık olacak. Tatlının üstüne istediğiniz başka bir kremada hazırlayabiliriz.
Ellerıne saglık arkadasım;-)
YanıtlaSilçok güzel olmuş ,eline sağlık..
YanıtlaSilhıım eminim çok güzel olmuştur.
YanıtlaSilellerine sağlık...
haşhaşlı tarifleri çok severim, ellerine sağlık :)
YanıtlaSil