2 Nisan 2012 Pazartesi

KABAK DOLMASI

Dolmalar annemden afiyetle yemesi bizden:)
Malzemeler:
1 kilo kabak
Üzüm yaprağı
300gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pulbiber, karabiber, tuz
1,5 su bardağı kaynar su

Yapılışı:  Kabakları güzelce yıkayıp soyuyoruz. Kabakları ikiye bölüp oyuyoruz. Soğanı rendeliyoruz üzerine pirinç, sıvı yağ, tereyağ, salça, kıyma, baharatlar ve tuzu ekleyip bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Karışmızı kabaklarımızın ve haşlanmış üzüm yapraklarımızın içine kafi miktarda doldurup tancereye kabakları dik bir şekilde yan kısımada üzüm yapraklarını diziyoruz. Doldurma işlemi bittikten sonra tencereye su ilave edip, ocağa koyarak  pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz. Yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

NOT: Dolmamıza lezzet vermesi için tencerenin dibine tereyağ ve çok az miktarda salça yakıyoruz.