9 Ağustos 2012 Perşembe

CEVIZLI TEL KADAYIF

Eşimin arkadaşları için hazırladığım iftar sofrası ve cevizli tel kadayıf tatlısı. Eşimin arkadaşı tatlıyı yiyene kadar yemekler çok güzel diyordu ki tatlının tadına bakınca kusura bakmayında bu tatlı yemekleri geride bıraktı dedi. Hazır aldık zannetti, yokkk ben yaptım dedim :) Aynı tatlıyı ilk kendimiz için yaptığımda kız kardeşimin yorumu da bu harika birşey oldu. Bence de bu kadar az malzeme ile yapılabilinecek en leziz kadayıf tatlısı, mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
500 gr. tel kadayif (1 kutu kadayif)
2 su bardagi fındık içi
200 gr. tereyağ

Şerbeti:
3,5 su bardagi toz seker
3.5 su bardagi su
2 halka şeklinde doğranmış limon
1 çubuk tarçın

 

Yapılışı: İlk olarak şerbetimizi hazırlayacağız, onun içinde bir tencereye, toz şekeri ve suyu koyup ocağa koyuyoruz, kaynamaya başlayınca içine limon halkalarını ve tarçın çubuğunu ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Şimdi sıra kadayıfımızda, büyük bir kabın içinde kadayifi elimizle minik minik koparıyoruz (telleri birbirinden ayırıyoruz). Erittiğimiz tereyağını kadayıfın üzerine doküp elimizle birbirine iyice yediriyoruz, kadayımızın yarısını yagladığımız tepsiye yerleştiriyoruz ve iyice bastırıyoruz, üzerine fındık içimizi eşit bir şekilde yayıyoruz. Geriye kalan kadayıfımızıda üzerine yerleştirip yine iyice bastırıyoruz 200 derece fırında üstü iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Pişttikten sonra kadayıf sıcak olarak şerbetide sıcak olacak şekilde üzere doküyoruz. Tatlımız şerbetini emene kadar bir kenarda soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra keserek servis yapıyoruz. Yanında mutlaka dondurma tavsiye ederim. Afiyet olsun.

NOT: Tatlıyı aynı gün içinde tüketirseniz daha iyi olur çünkü ertesi güne kurumaya başlıyor.



Menüde ne vardı, görüldüğü üzere kremalı çorba, barbunya pilaki, dolma, papatesli börek, tas kebabı ve pilav.



8 yorum:

  1. Tepsi ölçüsü nedir?
    Birde ikisi sıcak olunca tatlı hamur olmuyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar, biraz geç bir cevap oluyor ama malumunuz ramazan. neyse beb sorularınızı cevaplayayım. tepsi ölçüsü olarak büyük dikdörtgen borcam kullanıyorum böylece altının kızarıp kızarmadığını da daha iyi anlayabiliyorum. Şerbette kadayıfta sıcakken dökünce hamur olmuyor, 1 saat kadar sonra balı içine güzellce çekiyor kıtır kıtır bir tatlı oluyor.

      Sil
  2. Hmm menü de, sofra da, tatlı da şahane :)

    YanıtlaSil
  3. Masa süper gözüküyor. Bana da beklerim

    YanıtlaSil
  4. Çok severim kadayıfı , ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Fıstık ile yapıldığı zaman çok daha lezzetli oluyor ve terayağı bol kullanılmalı Eğitim Blog

    YanıtlaSil