7 Ekim 2012 Pazar

ÇOKELLALI KEK

 
Yumuşacık yumuşacık bir kek, öyleki  üçüncü günün sonunda bile keklerim yumuşacıktı. Yalnız uyarmadı demeyin:) kek tam bir kalori bombası o yüzden bu keki ne kadar çok kişiyle palaştırırsanız o kadar iyi. Ben şahsen öyle yaptım ama itiraf etmeliyim  en çok ben yedim kekten. Oldukça bereketli bir tarif, karışımdan 12 tane minik bir tanede en küçük boy kelepçeli kek kalıbıyla kek çıktı. Tarif portakalağacından, evdeki malzemelerden dolayı bu sefer tarifte zorunlu değişiklikler yaptım ama yinede orjinal tariftekine yakın bir lezzet yakaladım.
 
ÇOKELLALI KEK (NUTELLALI KEK)
 
Malzemeler:
500gr çokella (veya saralle, nutella)
6 yumurta, sarıları ve beyazları ayrılmış
125gr tereyağı oda sıcaklığında
1 yemek kaşığı su
1 paket fındık içi
1/2 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
Hazır puding
Kavrulmuş bütün fındık
 
Yapılışı: Yumurtaların beyazlarını tuz ile kar gibi olana kadar yüksek devirde yaklaşık 5-6 dakika çırpıyoruz, köpük köpük olacaklar. Ayrı bir yerde tereyağ ile çokellayı çırpıyoruz. Bir kaşık suyu ekleyip ardından sırayla yumurtaları ve fındığı ilave ediyoruz.
Çırptığımız yumurta aklarından bir kaşık alıp kek harcımız karıştırıyoruz, bunu yaparken kesinlikle mikser kullanmıyoruz. Kalan akları da kaşık kaşık karışıma ekleyip kek karışımımızı inceltiyoruz.
Altına yağlı kağıt yerleştirilmiş kelepçeli kek kalıbına veya muffin kalıplarına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyuyoruz. Tek kalıpta yapıyorsanız 40 dakika, muffin kapların da yapıyorsanız 25-30 dakika pişiriyoruz. Benim gibi iki kalıpta yapıyorsanız mufin kalıplarını çıkardıktan sonra büyük kalıbı pişirmeye devam ediyorsunuz. 
Kekimiz veya keklerimiz soğuyunca üzerine hazır pudingimizi ve fındıklarımızı paylaştırıyoruz. Afiyet olsun.
 

8 yorum:

  1. harika bir şey ama şöyle bir sorun var ben eve nutella alırsam kek yapmaya fırsat vermeden kaşıklarlar kesin...Ellerine sağlık Demetçim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende zaten maketten aldığım gibi işe koyuldum, yoksa yarım ölçü yapmak zorunda kalabilirdim:)

      Sil
  2. Muhteşem görünüyor her ikisi de. Hazır pudingleri çok seviyorum ben de. Bu keke de ayrı bir lezzet vermişlerdir kesin.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle puding çok yakışıyor, bu keke. üstelik de fındık aromalı puding hoşçakalın.

      Sil
  3. Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler, hoşçakalın...

    YanıtlaSil
  5. waww nefis olmuş bu minnoşlar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil