4 Kasım 2012 Pazar

FINDIKLI KURABİYE


Fındıklı tarçınlı kurabiyeleri top top veya fındık yerine badem (badem unu) koyarakta yapabilirsiniz. Bu sevimli halleriyle çay veya kahve yanında nefis bir atıştırmalık değil mi ama...
 
Malzemeler:
1 paket tereyağ (250gr)
1 çay bardağı pudra şeker
1,5 çay bardağı kırılmış fınık
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için:
Pudra şeker
Tarçın
 
Yapılışı: Önce oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri karıştırıyoruz. Tarçın, vanilya, kabartmatozunu eklenip yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
 
En son fındıklarımızı ekleyip hamuru bir kez daha yoğuruyoruz.
 
Hamurdan iri parcalar koparıp merdaneyle açıyoruz, yarım cm kalınlığında açıp kurabiye kalıbı ile kesip ve yagli kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz (10-15 dakikada pişiyor).
 
Kurabiyeleri fırından çıktıktan sonra dinlendiriyoruz.
 
Kurabiyeler ılıyınca, tarçın ve pudra şekerini karıştırıp, kurabiyelerin üzerine eliyoruz. Afiyet olsun.