24 Ekim 2012 Çarşamba

PORSİYONLUK EKMEKLER VE HAYIRLI BAYRAMLAR

 
Kurban bayramımız mübarek olsun. Başta ülkemiz de olmak üzere bütün müslüman ülkelerde ve tüm dünyada silahlar sussun. Birlik ve beraberliğimizi hiç birşey bozamasın, aksine güçlendirsin inşallah. Tüm sevdiklerinizle mutlu bayramlar geçirmenizi dilerim. Hoşçakalın.
 
Malzemeler:
1 yumurta
3 bardak beyaz un
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
¾ tatlı kaşığı tuz
1 paket krema (200 ml)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Üzeri için: 1 yumurta akı
 
Yapılışı: Unu, şeker, tuz ve instant mayayı geniş bir kapta karıştırıyoruz. Oda sıcaklığındaki kremayı, yağı ve yumurtayı karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzun yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda olması gerekiyor.
 
Hamurumuzun üstünü bir kapak ile kapatıp bir saat oda sıcaklığında bekletiyoruz.
 
Hamurumuzu 10 eşit parçaya ayırıyoruz. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elimizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
 
30 dakika kadar daha ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlıyoruz.
 
Mayalanan ekmeklerimizin üzerine iyice çırpılmış yumurta akını yumuşak hareketlerle sürüyoruz.
 
 
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika ekmeklerimizin  üstü iyice kızarana kadar pişirioruz. Afiyet olsun. 
 

Tarif: 40firinekmek