9 Aralık 2012 Pazar

GALETA UNLU POĞAÇA VE PAZAR KAHVALTISI

 
 Önce pazar kahvaltsı ardından temizlik, ütü ve yemek bu arada yarın sabah için kahvaltıya poğaça. Kahvaltıdaki elma reçelinin tarifi, kek ise damla sakızlı kakaolu kek. Tarifi sonra:)
 
 
 
Malzemeler:
150 gr. Yumuşak tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta (Akı üzerine sarısı içine)
1 kabartmatozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
 
İçi için: Beyaz peynir ve kaşar rendesi karışımı 
 
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
Galeta unu
 
Yapılışı: Oda ısısındaki terayağı, sıvıyağı, yoğurdu, yumurta sarısını karıştırma kabına alarak bir kaşık yardımıyla çırptıkdan sonra kabartma tozunu, tuzu ve aldığı kadar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurup hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
 
Daha sonra hamurdan küçük mandalina boyutunda bezeler koparıp, hamuru elimizle bir miktar açıyoruz. Ortasına peynir koyup yuvarlak şekil verip önce yumurta beyazına daha sonra da galeta ununa her tarafını buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıstılmış 180 derecelik fırında poğaçalar kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 

 
 

8 yorum:

  1. Ne cici bir sofra. Fincanlarınıza bayıldım.
    Elma reçelini merak ettim doğrusu. Daha önce hiç tatmadım. Ama çok güzeldir kesin. Kekn tarifini de merak ettim. Şekli çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer reçelle oranla daha ağza gelecek şekilde. elmalar erimiyor.

      Sil
  2. bir kahvaltıcı ve kurabiye delisi olarak bayıldım. fotoğraflar da çok güzel. kararlıyım, kurabiyeyi deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. pazar kahvaltıları nın keyfi bir başka hele böyle cicili bicili güzel sofralarda ellerinize sağlık hem lezzetler hem fotoğraflar çok güzel,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz için tşk ederim. hoşçakalın:)

      Sil