Yengemin sofrasından, ertesi
gün gelecek misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif bir
salata.
Malzemeler:
2,5 su bardağı ince bulgur
750 gr yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı ceviz
Üzeri için:
Tereyağ ve pulbiber
Yapılışı: Bulgurumuzu bol suyla yıkayıp süzüyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu
hazırlamak için yoğurdun içine sarımsakları minik minik doğrayıp, tuzu da damak
tadımıza göre katıp karıştırıyoruz.
Kapaklı bir kaba bulgurumuzu alıyoruz ve
yavaş yavaş sarımsaklı yoğurdu ekleyerek karıştırıyoruz. Yoğurdu iyice bulgura yediriyoruz. Kapağını kapatarak,
bir gece bu şekilde bulgur şişsin diye bekletiyoruz.
Servis yapacağımız zaman
kırılmış cevizimizi ve yarım demet dereotumuzu ince ince kıyıp içine katıyoruz
ve güzelce karıştırıyoruz.
Salatamızı servis tabağımıza alıyoruz ve erittiğimiz
tereyağına pulbiber katarak salatamızın üzerine gezdiyoruz. Afiyet olsun.
Ve yengemin güzel sofrası:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder