Börek, makarna karışımı bir lezzet, haşlama gerektirmeyen lazanya ile yapıldığı içinde oldukça pratik. Bir kenar da hazır artmış kıymalı içiniz varsa onu değerlendirmek için güzel bir seçenek. Ben çaya gelen misafirlerime dahi yapıyorum, çok hoşlarına gidiyor. Ayrıca doyurucu da oluyor.
Bu arada haşlama gerektirmeyen makarnayı tüm büyük marketlerde makarna bölümünde bulabilirsiniz, dikdörtgen kutu halinde satılıyor.
Malzemeler: (4 kişilik)
Yarım paket lazanya (haşlamaya gerek olamayanlardan)
250gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı kapya biber
250gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı sıvıyağyağı
1 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı sıvıyağyağı
Tuz, pulbiber, karabiber
Beşamel sosu için:
2 çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri
Yapılışı: Bir tavaya sıvıyağı koyup üzerine küçük küçük doğradığımız soğanı koyup biraz kavuruyoruz, yine küçük küçük doğradığımız yeşil ve kırmızı biberi ekleyip onları da biraz kavuruyoruz.
Kıymayı ekleyip onuda kavururken içine salçamızı, sarımsağımızı ve küp küp doğradığımız domatesleri koyup biraz kavuruyoruz.
Ocağın altını kapatmadan bir kaç dakika önce tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp karıştırıyoruz. Kıymalı içimizi soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
Beşamel sosumuz için:
Tereyağı ve unu tencereye alıyoruz ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavuruyoruz.
Üzerine sütümüzü azar azar ilave ediyoruz bir yandan da bir telçırpıcı ile hızlı hızlı karıştırıştırıyoruz. Topaklanma olmaması için.
Kaynayıp, bir kaç kez göz göz olunca muhallebi kıvamındaki beşemalsosumuzu ocaktan alıyoruz.
Dikdörtgen bir fırın kabımızın her yerini yağlayıp lazanyalarımız diziyoruz. Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayıyoruz.
Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan koyuyoruz. Üzerine tekrar lazanyalarımızı diziyoruz.
Sosumuz ve lazanyalarımız bitene kadar bu işlemi yapıyoruz (Lazanya, beşamelsos, kıymalı sos).
En üstteki lazanyalaramıza tekrar beşamel sos döküp ve kaşar peyniri rendesini eşit bir şekilde serpiyoruz. 20 - 30 dakika kadar bekletiyoruz ki lazanyalarımız güzelce yumuşasınlar
180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Bayılırım lazanyaya, nefis görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilmuhtesem!
YanıtlaSilafiyet olsun canim...
ellerine saglik
Ellerinize saglik lazanya nefis görünüyor.
YanıtlaSilYine harika bir tarif ve güzel bir sunum. Ellerinize sağlık. Bana da beklerim canım. Sevgilerimle,
YanıtlaSil