2 Mart 2013 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF

 
Çok sevilen bir tatlı, bizim ailede muhallebili kadayıf. Evet biliyorum bu tarif hemen herkesin bildiği bir tarif, bende yıllar önce Portakalağacında keşfetmiştim.
Ben genelde porsiyonluk yapıyorum kadayıflı muhallebiyi öyle çok daha şirin geliyor bana ayrıca servisi de daha kolay oluyor.
Herkes bileki bu tatlı kız kardeşimin tenceresinden çıktı. Kendileri oldukça mahrifetlidir :) 

Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı doğranmış ceviz

Muhallebinin malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema

Yapılışı: Kadayıfı mutfak makası yardımıyla minik ninik keserek tencereye koyuyoruz.  Kadayıfların üzerine yağı ve şekeri ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz. (Sakın başından ayrılmayın veya yüksek ateşte yapmaya kalkmayın yanabilir.) 
 
Altın rengini almaya başlayınca cevizi ekliyoruz. Bir iki dakika kadar cevizle kavurup altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz. (Soğuduktan sonra bir kavanoza koyup ağza kapalı uzun bir süre bu çıtırlığını koruyarak saklayabiliriz.)
 
Şimdi sıra geldi muhallebimize hazır krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutuyoruz. İyice soğuduktan sonra içine hazır kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
 
Çıtır kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama yayıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküyoruz. Kalan kadayıfı da muhallebimizin üzerine yayıyoruz. Bir kaç saat daha buz dolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Cok guzel gorunuyor yapanin ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. değişik farklı bir tatlı eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor. Haftasonu ben de bir arkadaşımda yedim.
    Muhallebisi çok lezzetliydi. Ben de deneyeceğim pişmemiş kadayıf bulursam.
    Ellerine sağlık kardeşinizin.

    YanıtlaSil