15 Nisan 2013 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI KREMALI SÜTLAÇ


Biz ne yaşarsak yaşayalım hayat devam ediyor. Acılarımız, üzüntülerimiz, bıkkınlıklarımız bir an geliyorki sevince, hayata sıkı sıkıya tutunma isteğine dönüşüyor. İşte öyle birşeyler bugün de...

Tarifimize gelecek olursak; denenmesi gerekenler listeme aldığım ancak hangi site olduğunu kaydetmediğim bir sütlaç tarifi. Benim yediğim sütlacın içinde çok az pirinç olmalı yani muahallebi kıvamında :) o yüzden orjinal tarifte pirinç 2 çay bardağıydı ben onu 1 çay bardağı olarak azalttım.


Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 litre süt
1 kutu krema
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
Damla sakızı


Yapılışı: Yıkayıp yüzdüğümüz pirincimizi bir miktar (2 çay bardağı) suda haşlıyoruz.

Yumuşayıp suyunu çeken pirinçlerimize 1 litre süt ve bir su bardağı şekeri ilave ediyoruz.

Kaynamaya başlayınca  nişastayı su dolu kase icinde eritip sütlaca ilave ediyoruz, karıştırıyoruz iki üç dakika sonra kremayı ve damak zevkimize göre damla sakızımızı ilave edip çok az kaynatıyoruz üç dört dakika kadar ve altını kapatıyoruz.

Servis kaselerine alıyoruz.

Afiyet olsun.