21 Nisan 2013 Pazar

CEVİZLİ ZEYTİNLİ KURABİYE


Bazen konuşmak, düşünmek işe yaramaz o zaman DUA'dan başka bir çıkış yolu yoktur.

Yüce Rabbimiz bizim, ülkemiz ve tüm inanlar için hayırlısını nasip eylesin.

"Hatırla ki, kâfirler seni tutup bağlamaları veya öldürmeleri yahut seni (yurdundan) çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar (sana) tuzak kurarlarken Allah da (onlara) tuzak kuruyordu. Çünkü Allah tuzak kuranların en iyisidir." ENFAL 30

Allah’ım! Bildiğin için, senden hayrı istiyorum. O hâlde, Muhammed ve Âline salât eyle ve benim için hayrı mukadder et. İyiyi seçebilme bilgisini bana ver. Bunu, bizim için mukadder ettiğin şeye hoşnutluk ve hakkımızda hükmettiğin şeye teslimiyet vesilesi kıl. Kuşkulanma kaygısını bizden uzaklaştır.

İhlâslı kullarının yakiniyle bizi destekle. Senin seçtiğini anlayamama aczine düşürme bizi. Yoksa, takdirini küçümser; hoşnutluğunun bulunduğu şeylerden hoşlanmaz; güzel sonucu olmayanı, selâmete aykırı olanı seçeriz. Hoşlanmadığımız yargını sevdir bize. Güç bulduğumuz hükmünü kolaylaştır bize. Hakkımızda geçerli olan iradene teslimiyeti bize ilham et.

Böylece öne aldığının gecikmesini, geciktirdiğinin öne alınmasını istemeyelim; sevdiğinden hoşlanalım; sevmediğini seçmeyelim. İşimizi sonuç olarak en övgün, dönüş olarak en saygın olan ile bitir. Hiç kuşku yok, sen, büyük ve değerli nimetler verir, dilediğini yaparsın; sen, her şeye kadirsin. "Alıntıdır"


Cevizli zeytinli kurabiyemizin tarifi
Malzemeler:
1 yumurta (sarısı üzerine akı içine)
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
4 su bardağı un (Tam buğday unuyla, normal unu yarı yarıya kullandım)
1 paket kabartma tozu
Susam, çörekotu

Yapılışı: Yumurta sarısı, çörekotu ve susam hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz. Yoğrduğumuz hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Fırça ile üzerlerine yumurta sarılarımızı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kendini poğaça zanneden kurabiye, kıyır kıyır lezzetli bir tat.

3 yorum: