8 Nisan 2013 Pazartesi

SARALLELİ KEK ve İSTANBUL SOFRASI


3 malzemeli lezzetli bir kek tarifi, mutlaka deneyin derim. Acil bir misafir geldiğinde çok kısa süre de hazırlayabilirsiniz.
 
Malzemeler:
8 kaşık saralle (nutella, çokella)
1 büyük yumurta
4 kaşık un

Yapılışı: Saralle ve yumurtayı mikser ardımıyla çırpıyoruz. Unumuzu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. İster küçük kek kalıparında isterseniz benim yaptığım gibi biraz daha büyük fırın kaplarında yapabilirsiniz. Keklerimizi 10 dakika 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
NOT: Tarifin orjinalin de fırına verilmeden önce fındık parçaları dökülmüştü üzerine.
 

İçinde güzellikleri barındırdığı kadar karmaşık, kalabalık, yorucu ama bir o kadar da şiir gibi bir şehir. Ne kadar İstanbul hayranı olsam da yaşam konusuna gelince, ailemin köklerinin atılmış olduğu kendi şehrimi hiç bir şehire değişemem. Vaktinde atılamamış adımlar buraya bağladı beni, üniversiteyi burada okuma, tayinimin buraya çıkması... Ondan sonra da hiç başka bir şehir de yaşamayı düşünmedim, hep evimden, yaşadığım şehirden uzak olmak korkuttu beni. Daha doğrusu alışkanlıklarımdan vazgeçmek korkuttu beni :)
 
 

8 yorum:

  1. İstanbul konseptli masana bayıldım.Kek te bir o kadar muhteşem.Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK PRATİK TAM BENLİK ALDIM BİLE TARİFİ...MASA UYUMU HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  3. ne şirin bir sofra olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Masa örtüsü peçeteler harika çok beğendim
    Masanız ve kekinizde öyle:)
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil