17 Nisan 2015 Cuma

UN HELVASI



Garantili un helvası tarifi
Malzemeler:

250 gram tereyağı
2 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:

Tereyağımızı bir tencereye koyup eritiyoruz ve üzerine unumuzu ekliyoruz, en kısık ateşte 45-50 dakika kadar kavuruyoruz. Un bir süre sonra sıvılaşmaya başlayacak o zaman kavurmak daha kolay olacak. 

Unumuzun rengi hafif koyulaşıp artık iyice sıvı akışkan hale gelince şerbeti eklemenin vakti yaklaşıyor demektir.
Bu arada ayrı bir kabın içerisine soğuk sütümüzü, suyu, şekeri ve vanilyayı koyuyoruz, karıştırarak şekeri iyice eritiyoruz. 

Şekerli süt karışımını kavurduğumuz karışımın içine boca ediyoruz. Bu sırada ocağın altını iyice açıyoruz. Kısa bir sürede  un sıvı karışımı çekecektir. Bu aşama da hızlı hızlı karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
Helvamız katılaşınca altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.

Helvamız kendini alınca fakat çok soğumadan (ılık bir şekildeyken) bir kaşık yardımıyla servis tabağına dizebiliriz. Afiyet olsun.