28 Nisan 2015 Salı

PATATESLİ KEK



Değişik tuzlu kek tarifi arayanlar, poğaça yoğurup onu tek tek yuvarlamak istemeyenler için pratik bir tarif...

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 tane haşlanmış patates
200 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım demet dereotu
1,5 su bardağı un
1 kabartma tozu

Yapılışı:
Derin bir kapta yumurtalar iyice köpürene kadar çırpıyoruz.

İçerisine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Sıvı karışımımıza un, kabartma tozu, tuz ve pulbiberi koyup karıştırıyoruz.

Peynir ve haşlanmış patateslerimizi küp küp doğruyoruz, dereotumuzu ince ince kıyıyoruz.

Kek harcımıza doğradıklarımızı koyup karıştırıyoruz.

Yağlayıp un ile hafif unladığımız kek kalıbımıza karışımımızı döküp 180 derecede 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. 

Bir kürdan yardımıyla kekimizi kontrol edelim ki içi hamur kalmasın. Afiyet olsun...







8 yorum: