28 Şubat 2017 Salı

ÇİKOLATA GANAJLI KUP

Bugün ki ana konumuz :) ganaj... 
Ganaj pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiye arasına veya üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan çikolatalı bir kremadır.
Ganajın yapımında kullanılan temel malzemeler çikolata ve süt kremasıdır. Krema önce ısıtılır, kaynama noktasına gelmeden altı kapatılıp çikolata üzerine dökülür. Bire bir ölçü kullanılır. İkisi yumuşak kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
Malzemeler
1 paket kedidili 
Ganaj için;
200 gr sütlü çikolata 
200 ml süt kreması (1 küçük kutu krema)
Muhallebi için;
1 litre süt 
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket süt kreması (1 küçük kutu krema)
 Yapılışı  
Muhallebi için; Krema hariç tüm malzemeyi iyice karıştırarak pişir. Ilıyınca içine kremayı ekle ve 5 - 6 dakika boyunca iyice mikser ile çırp. Bir kenara al ve ganajı yapmaya başla.
Çikolatalı ganaj için; süt kremasını orta boy bir sos tenceresine alıyoruz. 
Kısık ateşte kremanın kenarlarında hafif köpükler oluşuncaya kadar ısıtıyoruz ve altını kapatıyoruz. 
Çikolatayı (bir bıçak yarımıyla küçük parçalara bölüp) kremanın içine ekliyoruz ve çikolata tamamen eriyinceye kadar bir yemek kaşığı veya karıştırıyoruz. Ilınması için bir kenara bırakıyoruz, ara ara karıştırın ki üzeri kaymak tutmasın. 
Şimdi geldi sıra birleştirme işlemine kedi dillerini kupların altına ikiye kırarak yerleştir. Üzerine yeteri kadar muhallebi en üstede çikolatalı ganaj.
Bir gece buz dolabında beklet ve servis etmeden önce dilediğin gibi süsle, afiyet olsun...