11 Ocak 2019 Cuma

NEW YORK USULÜ CHEESECAKE TARİFİ

 Katıldığım bir workshop hatırası bu tarif bana ve bence mutlaka denemelisiniz, penirli kısmında kesinlikle un veya nişasta kullanmanıza gerek yok. Deneyin bana çok teşekkür edeceksiniz :)
MALZEMELER:
Alt taban için:
2 paket Eti burçak yulaflı  bisküvi 
150 gram tereyağ (eritilmiş)
Kreması için (Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı):
600 gram Pınar Beyaz (taze peynir)
150 gram toz şeker
3 tane yumurta 
240 gr sıvı krema
2 paket vanilya
1 limonun kabuğun rendesi
Sosu için:
1 su bardağı franbuaz
1/2 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Fırınımızı alt üst 170 dereceye ayarlıyoruz.
Kelepçeli kalıbımızı hazırlamak için içine yağlı kağıt yerleştiriyoruz, dışını da alüminyum folyo ile kaplıyoruz ki cheesecake'i fırın tepsisine su koyarak pişireceğimiz için alüminyum folyo kalıbın içine su geçmesini önleyecek.
İlk olarak tabanımızı hazırlayacağız. Bisküvileri robottan çekiyoruz, eritilmiş tereyağını bisküvilere ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbımıza iyice bastırarak karışımı eşit bir şekilde yerleştiriyoruz.
Kreması için peyniri ve şekeri alıyoruz. Bir spatula yardımı ile şeker iyice eriyene kadar alttan üste doğru karıştırıyoruz (kesinlikle çırpmıyoruz). Sıvı kremayı, limon kabuğunun rendesini, vanilyayı  ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Yumurtaları ayrı bir kaba kırıp çırpıyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak peynirli karışımımıza  yumurtaları yediriyoruz.
Kremamızı, büskivili tabanın üstüne döküyoruz ve fırında 1 saat kadar pişiriyoruz (üstü altın sarısı olana kadar). Fırın tepsisine cheesecake çalamasın diye mutlaka su koyuyoruz.
Cheesecake piştikten sonra fırını kapatıyoruz ama kapağını hemen açmıyoruz. Böylece 30 dakika kadar bekletiyoruz. 1 saat kadar da fırının kapısı az açık olarak bekletiyoruz (Bu yöntem cheesecake imizin kırılmamasını sağlıyor).
Şimdi sıra sosunda 1 su bardağı franbuazı, şekeri ve suyu bir sos tenceresine alıp 10-15 dakika kadar pişiriyoruz. indirmeye yakın 1 yemek kaşığı nişastayı az su yardımı ile açıp kaynayan sosa döküyoruz ve 1 dakika daha pişirip altını soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra dışarıda beklemekte olan cheesecake imizin üzerine döküp bir gece dinlenmesi için buz dolabına kaldırıyoruz.
Ertesi gün afiyetle yiyebilirsiniz. 
 

5 yorum: