2 Nisan 2018 Pazartesi

BROWNİ KURABİYE

Tadanları her daim kendine hayran bırakan bir tarif bırakıyorum buraya sizlere, yıllar önce okuldan bir öğretmen arkadaşımızın evinde yemiştim bu ıslak kurabiyeyi ama o çikolata sos dökmüştü üzerilerine ve her yeri kaplanmıştı sosla.
Neden buraya bu tarifi daha önce eklemedim bilmiyorum ama yüzde yüz garantili bir tarif  mutlaka deneyin derim, yapımı karmaşık gibi görünse de aslında çok pratik 30- 35 dakikada kurabiyelerinizi yoğurup pişirip yemeye hazır hale getirebilirsiniz. Üstünü süslemek sizin zevkinize kalmış, ister çikolata dökmeden hindistancevizi serpin, ister çikolata sos yapın yada benim yaptığım gibi çikolata eritin. Hadi bakalım size kolay gelsin.
Malzemeler:
Kurabiyesi için:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Un (Yaklaşık olarak 3 su bardağı)
Şerbeti için:
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
Süslemek için:
50 gr bitter çikolata
50 gr sütlü çikolata
Antep fıstığı
Yapılışı:
İlk önce şerbetimiz için şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynamaya alıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha ocakta tutuyoruz ve soğuması için ocaktan alıyoruz.
Kurabiye için un hariç tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alıyoruz ve elimizle karıştırıyoruz. 
Unu kontrollü olarak ekliyoruz ve ele yapışmayan yumuşak dokulu bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan küçük parçalar koparıp şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bitişik olamayacak şekilde diziyoruz (20- 25 tane kadar çıkıyor kurabiyelerin büyüklüğüne göre).
Kurabiyelerimizi 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırınınızın pişirme süresine göre değişebiliyor.
Kurabiyelerimizi piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika kadar bekliyoruz. Şerbetimizi çorba kasesine koyuyoruz ve her bir kurabiyeyi tek tek alt üst olacak şekilde şerbete batırıp çıkarıyoruz.
Kurabiyeleri tekrar fırın tepsisine veya servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
Üzerini süslemek için çikolatalarımızı benmari usulü eriyoruz ve küçük bir çay kaşığı yardımı ile kurabiyelerin üzerine paylaştırıyoruz. En son çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip çikolatasının donması için 10- 15 dikaka kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Afiyetle...


2 yorum: