20 Ocak 2012 Cuma

KRUVASAN BÖREKLER


Biri benim için diğeri annem için yaptığım kruvasanlarım, ikinci denememde (annemin misafirleri için yaptıklarım) çok daha güzel oldular. Yapımı çok kolay uğraştırmayan hemde lezzetli bir börek, biz ailecek çok sevdik :)
Afiyet olsun.               
6 adet yufka
1 su bardağı eritilmiş teryağ
1 su bardağı süt
İçi için: Kahvaltılık lor ve kaşar karışımı
Yumurta sarısı (üzeri için)
Tereyağını erit ve sütle bir kasede karıştırın. Tezgaha bir yufkayı serin ve süt-tereyağ karışımdan sürün. Yufkayı ortadan ikiye yarım daire olacak şekilde katlayın. Tekrar karışımdan sürün ve tekrar ortadan ikiye katlayın. Elde ettiğiniz yufkanın dörtte biri olan kısıma karışımdan sürün. Bunu dört parçaya bölün. Geniş kısmına hazırladığınız harçtan paylaştırın. Yanlarını kıvırmadan sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın. Yağlı kağıt serip tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin.