Bir haftadır dolabı bekleyen kabakları ilk önce kızartıp yoğartlamayı düşündüm daha sonra daha hafif olan yengemden almış olduğum bu tarifi yapmaya karar verdim. Her haliyle seviyorum ben şu kabağı:) Biz iki kişi olduğumuz için ben yarım ölçü yaptım, verdiğim ölçüyü büyük borcamda pişirmek gerekiyor.
Malzemeler:
5 adet kabak
3yufka
2 yumurta
Yarım litre süt
3/4 sıvıyağ
Bol kaşar peyniri
Karabiber,pulbiber,tuz
3-4 dal ince doğranmış dereotu1 yarım pk kabartma tozu
Yapılışı: Kabakları ve kaşarı rendeliyoruz. Yufkaları küçük küçük iyice parçalıyoruz. Malzemelerin tamamını karıştırıp yağlanmış tepsiye düzlüyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. ben yaklaşık 45 dakika pişirdim. fırından çıktıktan sonra 15-20 dakika dinlendirip servis yapın.
Aynen canım bende her haliyle seviyorum bu kabağı..))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Nefisss görünüyor nefiss..
ben de bunu begendim.ellerine saglik,harika gorunuyor.yenilesi bir lezzet.sevgilerle.yine beklerim.
YanıtlaSil