12 Mart 2012 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU GARNİTÜRLÜ TAVUK

          Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün 91. yıl dönümü, Mehmet Akif ERSOY'un dediği gibi "Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın" inşallah. Bugün okuldaki töreni malesef izleyemedim, seminer çalışmam olduğu için ama arkadaşlarımın güzel bir çalışma hazırladığına eminim.
          Bu arada canım çok sıkkın, bugün okulda çok üşüdüm ve şimdi hasta yatıyorum. Üstelik sanırım sınıfını kullandığım arkadaşımın projeksiyon tahtasını bozdum. Hani derler ya elini neye atsa kuruyor diye aynen öyle birisiyim bende:( Ben yarın ne diyeceğim, nasıl ders işleyecekler tahtayı kullanmadan, matematik dersi tahta kullanmadan olmazki. Ah talihsiz başım ahhh, umarım ciddi bir sorun yoktur ve çabuk bir şekilde hallolur...

Malzemeler:
2 adet tavuk göğüsü
Hazır garnitür (560ml)

1 su bardağı kaşar peyniri

Beşamel sos için malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ (dolu dolu) 100gr

Tuz, karabiber

Yapılışı: Küçük bir tencerede tavuk göğüslerimizi haşlıyoruz. O arada başka bir tencereye tereyağ ve unu alıp 5- 6 dakika kavuruyoruz. Ve yavaş yavaş sütü ilave edip, bir çırpma teliyle sürekli karıştırıyoruz ki topaklanmasın. Beşamelimiz göz göz kaynamaya başlayıp koyu kıvama gelince altını kapatıyoruz ve tuzla karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
Haşladığımız tavuk göğüslerini didiyoruz ve beşamel sosun içine katıyoruz. Bu karışım biraz soyunca içine yıkayıp güzelce süzdüğümüz garnitürü de karıştırıp, fırın kabına alıyoruz. Kaşar rendesini beşamelin üzerine yayıyoruz ve 180 derecede kaşar nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Bir gece önceden yapıp fırına vermeden buzdolabında bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun.