6 Mart 2012 Salı

PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:
3 yufka
Yarım su bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı

İç Malzemeler:
4 adet orta boy patates
Bir su bardağı peynir (Ben süt çökeleği kullandım)
Yarım su bardağı kaşar
Tuz, pulbiber

Yapılışı: Patatesleri halayıp çatalla eziyoruz. ezdiğimiz patateslerimize peyniri, kaşarı, tuzu ve pulbiberi ekleyip karıştırıyoruz. Yufkayı mutfak tezgahına seriyoruz ve yoğurt, süt, sıvıyağ karışımını üzerine yayıp ikiye katlıyoruz. Patatesli harcı uzunlamasına yayıyoruz (aşağıdaki gibi) ve rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız börekleri 4 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz ve yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Affiyetle sıcak sıcak yiyoruz... Ben böreklerimi pişirmeden önce 3-4 saat buzdolabında beklettim, dolaptan çıkardıktan sonra yumurta sarısını sürdüm.


7 yorum:

  1. canım eline sağlık pc karşısındayım 2 saattir şimdi börek ne güzel olurdu alsammı acaba?
    lütfen kelime doğrulamayıda kaldır yorum yazmak çoook zorlaşıyor yoksa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl yapacağım kelime doğrulamayı kaldırmayı baktım ama bulamadım:)

      Sil
  2. güzel böreğiniz için çok teşekkürler şimdi yayınladım,ellerinize saüğlık,selamlar olsun,gene beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. çok severim çok da güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. cok guzeller.ellerine saglik sevgilerle.

    YanıtlaSil
  5. canım sayfamda anlattım kelime doğrluamayı bakarsan iyi olur

    YanıtlaSil
  6. Nasıl güzel börek olmuş öyle. Acayip canım çekti. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil