30 Mart 2012 Cuma

SİRON (BENCE DE TAVUKLU MANTI)


Siron, silor, isiron veya ziron ne çok adı var ama bence bu lezzetin adı tavuklu mantı :) Bu muhteşem lezzetle bir arkadaşta tanıştım, ha şu gün bu gün deneyecem derken sonunda denedim. Tarifi verirken sadece tarifle olmaz içine sevgimi de kattım dedi. Yani içine bir tutam da sevgi katıyoruz...

Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet tavuk budu
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 kase yoğurt
bir tutam nane
bir tutam pul biber
2-3 diş sarımsak
Tuz
Sıvıyağ (Yufkaları kızartmak için )

Yapılışı: Öncelikle yufkalarımızı çok ince bir şekilde uzunlamasına boş olarak sigara böreği gibi sarıyoruz. Hazırladığımız yufkaları buzluğa koyuyoruz ve bir süre bekletiyoruz, böylece dağılmadan kesebilelim. Küçük bir tencerede tavuk butlarımızı haşlıyoruz. Bu arada buzluktan çıkardığımız  boş böreklerimizi iki parmak genişliğinde dilimliyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz (gelişi güzel kızartıyoruz, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak). Tavanız küçük ise iki postada pişirin, ilk posta yağı çekeceği için ikinci postaya tekrar yağ koymamız gerekiyor. Kızaran böreklerimizi servis tabağımıza alıyoruz, dittiğimiz tavukları ve haşlanmış nohutları da üzerine ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız dövülmüş sarımsak ve yoğurdu bu karışımın üzerine bocalıyoruz. Nane ve pul biberi servise sunacağımız sırada yufkaların üzerine döküyoruz. Afiyet olsun...


6 yorum:

  1. bende çok severek yapar ve yerim sironu... hiç nohutlu denememiştim eminim çok daha güzel olmuştur. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ALDI
    :))))

    YanıtlaSil
  3. Çok ama çok sevdiğim bi yemek elerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. harika olmus canim
    ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Yaa bizim oralarda da buna benzer bir yemek var ama böyle sarılmadan yapılıyor. Çok lezzetli birşey. Birgün mutlaka yapmalıyım ben de evdekilere. Seveceklerinden eminim. Teşekkürler paylaştığın için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil