30 Mart 2012 Cuma

SİRON (BENCE DE TAVUKLU MANTI)


Siron, silor, isiron veya ziron ne çok adı var ama bence bu lezzetin adı tavuklu mantı :) Bu muhteşem lezzetle bir arkadaşta tanıştım, ha şu gün bu gün deneyecem derken sonunda denedim. Tarifi verirken sadece tarifle olmaz içine sevgimi de kattım dedi. Yani içine bir tutam da sevgi katıyoruz...

Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet tavuk budu
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 kase yoğurt
bir tutam nane
bir tutam pul biber
2-3 diş sarımsak
Tuz
Sıvıyağ (Yufkaları kızartmak için )

Yapılışı: Öncelikle yufkalarımızı çok ince bir şekilde uzunlamasına boş olarak sigara böreği gibi sarıyoruz. Hazırladığımız yufkaları buzluğa koyuyoruz ve bir süre bekletiyoruz, böylece dağılmadan kesebilelim. Küçük bir tencerede tavuk butlarımızı haşlıyoruz. Bu arada buzluktan çıkardığımız  boş böreklerimizi iki parmak genişliğinde dilimliyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz (gelişi güzel kızartıyoruz, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak). Tavanız küçük ise iki postada pişirin, ilk posta yağı çekeceği için ikinci postaya tekrar yağ koymamız gerekiyor. Kızaran böreklerimizi servis tabağımıza alıyoruz, dittiğimiz tavukları ve haşlanmış nohutları da üzerine ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız dövülmüş sarımsak ve yoğurdu bu karışımın üzerine bocalıyoruz. Nane ve pul biberi servise sunacağımız sırada yufkaların üzerine döküyoruz. Afiyet olsun...