1 Nisan 2012 Pazar

KUMPİR VE PAZAR KAHVALTISI


Yine çok güzel bir güne uyandık, sabah 8:30 da erkek kardeşimi sınava uğurlamaya gittik ve ardından da kız kardeşimi de alıp sahile yürüyüşe indik. Bir ay önce hırçın olan deniz bugün çarşaf gibiydi. Sahilde sınav olmasında dolayı da çok kalabalık değildi. Yürüyüş sonunda da uzun bir kahvaltı keyfi yaptık. Kız kardeşimin favori kahramanı Fırat gibi salçalı ekmek yedik:) Öyle ahım şahım bir masa değil ama yinede yanınlamak istedim. Ve şimdi sırada alel acele hazırlanmış kumpirim...



Malzemeler:
♥ 6 adet orta boy patates
♥ 2 yemek kaşığı tereyağ
♥ 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
♥ 1 tatlı kaşığı tuz
♥ 1 çay bardağı süt
♥ Yarım su bardağı siyah zeytin
♥ Yarım su bardağı yeşil zeytin
♥ Ketçap-Mayonez

Yapılışı: Pateslerin kabuğunu soyup dörde bölüp 25 dakika düdüklü tencere de haşlıyoruz. Pişen patatesleri ezerek püre haline getiriyoruz. Üstüne süt, tereyağ ve kaşarı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Borcama yayıyoruz, 200 derecelik fırınımızda 10 dakika kadar ısıtıyoruz. Fırından çıkarınca halka şeklinde doğradığımız yeşil ve siyah zeytinleri yayıyoruz ve ketçap, mayonez ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...

NOT: Canınız ne isterse ekleyebilirsiniz kumpirinize mısır, kornişon turşusu, bezelye, kıtır tavuk, köfte, suçuk... Benim ki acele olduğu için az malzemeli oldu ama yine de biz her zaman ki gibi afiyetle yedik. 


Haftanızın gökkuşağı gibi rengarenk olması dileğiyle hoşçakalın:)

4 yorum:

  1. Pratik bir kumpir tarifi olmuş.Sofra çok güzel.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. kumpir harika olmuşcnaım.çok iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bence çok sıcak bir masa :)) kumpirde pek güzel görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. ne keyifli olmustur,sicacik bir ortamda evde sevdiklerinle.afiyetler olsun,ellerine saglik kumpir de cok basarili gercekten sevgilerle.

    YanıtlaSil