8 Mart 2012 Perşembe

YOĞURT SOSLU TAVUK BONFİLE

Yine tam benlik, yapımı çok kolay (yani tembel işi) bir tavuk tarifi daha:) ama sonuç olarak yumuşacık tavuklar elde ediyorsunuz.

Malzemeler:
1 paket tavuk bonfile (10 parça)
1 yemek kaşığı biber salçası (dolu değil)
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber , pulbiber


Yapılışı: Tavuk etlerini  ve diğer malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırıyoruz. Tavukları bu sos içinde en az 1-2 saat kadar buzdolabında marine ediyoruz. Sosun içinde bekletmiş olduğumuz tavuk etlerini bir fırın kabına alıyoruz ve 200 derecede yaklaşık 60 dakika pişiriyoruz. 
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. BENDE SENİN GİBİ PRATİK YEMEKLERİ SEVİYORUM ELİNE SAĞLIK NEFİS DURUYOR...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım eminim tadı nefistir;)

    YanıtlaSil
  3. prattik tarifler artık hep favorilerimiz arasında ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ama şimdi bu saatte yapılmaz ki bu bana yaww :(

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor,eline sağlık.

    YanıtlaSil